Зимни думи

Всички ние като родители сме наясно, че играем съществена роля за развитието на ума и на психиката на детето. Интересен факт е, че 90 % от речниковата култура и умственото развитие на човека се формират още през първите седем години. Знаейки този факт ние, родителите, можем да помогнем нашите деца по-лесно и по-бързо да обогатят речника си, а оттам и да ги улесним по пътя към успеха в училище и в живота.

Затова днес ще ви представя шаблон, който обогатява речника на децата. Темата на шаблона е зимата, сега като заваля сняг съм в настроение за Коледните празници.

думи на зимна тематика

Шаблонът е със зимни илюстрации и съдържа 20 думи. Идеален за научаването на нови думи и подпомага фината моторика, координацията око ръка, четенето и др.  Бих ви посъветвала да си ги ламинирате, за да може да се използват по-дълго време. Така и детето ако направи грешка, може лесно да изтрие буквата и да напише правилната.  Всяка дума съдържа няколко букви, a детето трябва да познае и да напише липсващите.

напиши думите

Ние си изрязохме шаблона като карти, по този начин давам на детето да си избере някоя и да си я напише. На моменти на Ники му беше доста трудно да познае липсващите букви, но с повече помощ се справи отлично 🙂

писане на думи

Шаблона може да го изтеглите безплатно от тук: Зимни думи

Приятни занимания от нас. И не забравяйте, че родителите играят най-важната роля в развитието на децата