Монтесори урок на тема „Бебето в корема на мама“

Казват, че възпитанието започва още от бебешката люлка и че първите години са тези, през които детето натрупва най- голямото богатство от наблюдения и познания. Възможно ли е по време на такова обширно формиране на мозъка и познанията да се избегне въпроса “ От къде идват бебетата“? Трябва ли се срамуваме от начина, по- който сме родили децата си до такава степен, че да крием истината от тях? За съжаление тази тема е табу за повечето родители в България… В инстаграм бях пуснала анкета дали искате монтесори урок на тема: „Бебето в корема на мама“ и се радвам че повечето от вас отговориха с желание за такъв урок.

Но табутата не изчезват за един ден. Много майки биха искали да говорят за това с децата си, но не знаят как. Затова ще ви разкажа как ние подготвихме Ники за моята бременност и раждането на братчето му.

bebeto v korema na mama

Още в началото на бременността ми споделихме с Ники, че ще става батко. Показахме му снимки от ултразвука, поръчахме му книжки и започнахме да говорим за чудото на новия живот. Не искахме да разказваме чудновати и фантастични истории за появата на бебетата. Мисля, че дължим уважението и обяснението за самата истина към нашите деца.  След като напредна бременността ми и прегледите вече се извършваха през корема, взимахме и  Ники с нас за да види бебето.

bebeto v korema na mama

Вече съм към края на бременността си и реших, че искам да се позабавляваме с Ники.  Затова  му подготвих кратък мотесори урок. Урока не е с цел да научи през коя седмица какво се развива при бебето, а по скоро да съпоставя размерите с плодове и зеленчуци.

Bebeto v korema na mama

bebeto v korema na mama

Естествено за Ники най- забавната част беше когато съпоставяхме размера на бебето в корема ми с динята 😀 . Смятам, че цялата истина, която не скрихме от Ники го подготви добре за предстоящото. Без да измисляме истории или да му даваме само студена и техническа информация, от която да се страхува.

bebeto v korema na mama

Монтесори картите може да ги изтеглите напълно безплатно от тук: Монтесори урок- Бебето в корема на мама

Темата за появата на бебетата е твърде важна, за да я пренебрегваме с лека ръка. Ако очаквате бебе и другото ви дете проявява интерес, не се притеснявайте да им разкажете истината.  С  искренност, деликатност  и чувство за хумор, отговаряйте на безкрайните детски въпроси.

Приятни  занимания от нас и знайте, че ако не откривате подходящи материали за вашите деца съм винаги насреща да помогна <3

Последвайте ни в InstagramFacebook ,Youtube  или Pinterest, където споделяме интересни обучителни материали и занимания за деца.