Планетите от Слънчевата система

Направете едно вълнуващо пътуване до космоса с децата си. Този безплатен шаблон за планетите от Слънчевата система е идеален за малки изследователи, които искат да научат повече за пространството и космоса.

Готови ли сте ?

Шаблонът е перфектен вариант за научаване на нови думи и за развиване на фината моторика.

Шаблонът е съставен от две страници.

  • Първата страница е за сравнителното представяне на планетите в Слънчевата система и наименованията им- Слънце, Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Детето трябва да изреже наименованията на планетите и с ваша помощ да ги залепи на празните места. Добавена е и планетата Плутон, въпреки че от 2006г. насам поради малките си размери е решено да се разглежда като планета-джудже.

  • Втората страница е за оцветяване на планените от Слънчевата система. Оцветяването спомага за развитието на фината моторика и за концентрацията.

Овладяването на фините движения е дълъг процес. Изисква много упражнения и постоянство. Колкото по-рано детето започне да се занимава с подобни игри, толкова по-голям ще бъде ефектът им.

Шаблона може да го изтеглите безплатно от тук: Планетите от Слънчевата система

За да е по-забавен урокът за планетите може да пуснете за фон една детска песничка- „Песента на планетите“(Музика и текст: Ива Панева; Аранжимент: Георги Стрезов) от спектакъла „Джуджи в Космоса“. Песничката е българска и е много забавна.

Песента на Планетите – детска песен от „Джуджи в Космоса“

Приятни занимания 🙂