Театър на сенките- Трите прасенца

Цялото ми детство премина на село. Всяко лято баба ми събираше всички внуци и по цял ден от сутрин до вечер се забавлявахме. А когато залезе слънцето и утихне животът навън се прибирахме вкъщи. След вечеря идваше време за приказки, докато баба ни разказваше приказки ние си правехме театър от сенки.

Сега за децата има супер много забавления преди сън, исках Ники да усети поне малка част от моето детство, затова  му направих „Театър на сенките“. По принцип на българския пазар има подобни готови картони, но самите фигурки не са предпочитани от Ники. Исках да започна с някоя приказка, която той обича, за да го впечатля 🙂

И така… нашия театър е за Трите прасенца. Шаблонът съдържа 7 фигурки- три прасенца, три къщички и един вълк.

театър на сенките

За направата на театър за сенките ще са ви нужни:

Аз залепих изпринтения шаблон върху картон, след което изрязох формите с ножица. На всяка фигурка отзад залепям  по една клечка и готово.

шаблон театър на сенките

Шаблона може да го изтеглите безплатно от тук: Театър на сенките- Трите прасенца

Ако и вие като мен обичате вечер преди лягане да четете приказки на децата си, този шаблон ще ви потопи в света на приказките. Превърнете всяка история от вашето въображение в едно вълнуващо приключение, което ще възбуди въображението и ще помогне на детето да заспи по възможно най-забавния начин или пък просто да се забавлявате.

театър на сенките, трите прасенца

Приятни приказни приключения 🙂